DHL Stafet 2012

Nu kan du melde dig til DHL Stafet 2012 - tilmelding kan ske frem til 27. marts.

Foto: Jesper Rais

I 2012 deltager Aarhus Universitet for tredje gang i DHL Stafetten. Dagene er:

  • torsdag 16. august i Odense (walk mulig)
  • torsdag 23. august i Aarhus (walk mulig)
  • torsdag 30. august i København

Man deltager i hold med 5 personer - det gælder både løbehold og gåhold. 

Læs mere her eller gå direkte til tilmelding.

Stafet

Et stafethold består af 5 personer, der alle skiftes til at løbe en rute på 5 km. Der konkurreres om den samlede holdtid.

Walk

Man kan også vælge at gå en rute på 5 km sammen med sit hold. Her konkurreres også på tid, som måles samlet for hele holdet.

Sådan foregår stafetten

Hvert løberhold har én depeche (et kort plasticrør) med en chip, som måler tiden. Denne depeche holder løber nr. 1 i hånden under hele turen på de 5 km. Når løber nr. 1 passerer målstregen noteres den første løbers tid automatisk via chippen – og tiden på løber nr. 2 er i gang. Løber nr. 1 finder nu løber nr. 2 i et afmærket område.

Der er mange mennesker, men udvekslingsområdet er inddelt efter det startnummer, som holdet bærer på trøjen, så det er muligt at finde hinanden forholdsvist hurtigt (se bagsiden af dit startnummer). Stafetten overdrages til løber nr. 2, som løber af sted og proceduren gentages.

Vær klar til at overtage stafetten, så din tid bliver nogenlunde korrekt. Det tager gennemsnitligt 30 minutter at løbe de 5 km, men da nogle løber på 20 minutter og nogle på 45 minutter, er det en god idé at spørge til dine holdkammeraters forventninger til deres tid.

Kommentarer

Oops, an error occurred! Code: 202405140525156858dbd8