Til stede: Tomas G. Jensen, Bettina W. Grumsen, Anne Marie Bundsgaard, Morten Schallburg Nielsen, Birgitte Mønster Christensen, Thomas Juhl Corydon, Helle Høyer (suppl. for Bertha P. Beck Mortensen), Lene Holm, Claus Bülow Knudsen, Anne Flensborg, Esben Boel, Per Höllsberg, Steffen Junker, Emil Ernst. Øvrige deltagere: Dagmar Kjær, HR ; Anni Mandrup Høeg (ref.).
- Godkendelse af dagsorden
Godkendt
- Orientering om instituttets økonomi og drift v/institutlederen, herunder MUS og planer om brug af AUHRA
Thomas G. Jensen orienterede om økonomien: Regnskabet for 2016 forelægger nu (det vil blive fremsendt på et senere tidspunkt) og det viser et overskud. Resultatet skal dog korrigeres for nogle forskydninger af udgifter fra 2016 og 2017. Der er således tale om et reelt overskud på ca. en mio. Regnskabet viser også en reduktion i forbruget af eksterne midler. Overheadindtægterne til instituttet er dog stort set som ventet, da der især er brugt færre midler på projekter uden overhead. Det er undersøgt, hvorfor forbruget er faldet og det viser sig at skyldes udløb af centre (bl.a. MIND), ujævnt forbrug på et af de største centre (iPSYCH) over årene og formodentlig generel forsigtighed fra bevillingshaverne (der er et stort antal bevillinger, der anvendes langsommere end ventet). Der ventes stort set balance i økonomien for 2017, da der er tilsagn fra fond til at betale flytteudgifter og udstyr til dyrestalden. Der vil dog fortsat skulle udvises tilbageholdenhed økonomisk.
Byggeriet skrider frem efter planen og vi forventer fortsat at kunne begynde at flytte ind fra 1. oktober. Det bliver ikke muligt at tilbyde rundvisning for alle i bygningen, hvorfor der overvejes at tilbyde en virtuelt rundvisning. Der er fortsat en del uafklarede spørgsmål ift anskaffelser (frysere, inventar), men det tegner til at det er mest økonomisk at købe nyt.
Det blev oplyst, at det nu i Bartholin er muligt at bestille containerne til papir, der skal makuleres, leveret til ens kontor, hvis man skal have bortskaffet større mængder ifm forberedelse til flytning.
Institutledelsen har besluttet, at instituttet fremover skal bruge et elektronisk system ved MUS, således det bliver muligt at opgøre, hvor mange der kommer til MUS og følge op herpå. Det er ledelsens holdning at MUS skal afholdes for alle personalegrupper.
- Drøftelse af hvordan vi får sat personalepolitikken ’i spil’ på instituttet
LSU opdeltes i tre grupper, der drøftede følgende tre spørgsmål:
a) Giv tre enkle råd til hvordan personalepolitikken kan komme til at leve lokalt, gerne med henvisning til særlige opmærksomhedspunkter
b) Giv tre enkle råd til hvad ledere kan gøre
c) Giv tre enkle råd til hvad medarbejderne kan gøre
Der blev herefter i plenum forelagt følgende forslag:
- En konkurrence (quiz) om personalepolitikken for medarbejderne med en ordentlig præmie
- Der skal ligge eksemplarer af personalepolitikken i kaffestuerne (endda måske være trykt på tallerkenerne)
- Nyansatte skal have personalepolitikken udleveret
- Nyansatte skal introduceres til personalepolitikken
- Et emne fra personalepolitikken kan tages med i hver MUS-runde
- Personalepolitikken kan tages op på husmøder ét emne af gangen
- Fællesskaberne på instituttet – i undervisningsteamsene, i husene osv – kan hjælpes på vej af forplejning til møder (jf. erfaringerne fra institutseminarerne)
Thomas G. Jensen afrundede mødet med at love at ledergruppen vil overveje de fremkomne forslag.
Bettina Grumsen og Inger Merete Paulsen tilbyder at stille spørgsmålene til en quiz.
- Drøftelse af procedure for instituttets godkendelse af ansøgninger
Den foreslåede procedure blev kort drøftet og ledelsen fik opbakning til den.
Der blev spurgt, om der er et behov, og om det i så fald er nok med en uge til at sikre forbedringer i ansøgninger. Hertil blev svaret at de hidtidige erfaringer viser, at der er potentiale for forbedringer. Det er ikke nødvendigvis muligt at opnå de nødvendige forbedringer på en uge, men så kan processen komme ansøgninger til gode til senere runder.
I forlængelse af denne drøftelse lød en opfordring (fra et B-side medlem) om at VIP ikke deler deres eventuelle økonomiske trængsler med TAP, idet det skaber unødig bekymring. Det blev hertil oplyst, at det normalt også er ledelsens råd til VIP og at emnet vil blive taget op på den kommende runde husmøder. Samtidigt er det dog også således, at mange TAP har direkte indsigt i gruppens økonomi fordi de forestår noget af arbejde med økonomien. Det blev bemærket at nogle TAP også fortrækker at blive informeret.
- Forelæggelse og drøftelse af udkast til ’Professorpolitik’
Thomas G. Jensen indledte punktet ved at orientere om at anledningen til formuleringen af en professorpolitik er et ønske fra dekanen om en sådan.
Herefter var der en drøftelse, hvor der bl.a. kom følgende input til version2:
- Det skal tydeligere fremgå, at der også er krav til en professorkandidats personlige kompetencer og ikke kun faglige – der skal signaleres en forventning ift omgangstone/attitude
- Det er vigtigt, at der fastholdes muligheden for MSO professorater, der gives i slutningen af en karriere (naturligvis under forudsætning af at der er det nødvendige niveau)
- Der skal stå i politikken, at professorer også skal gå forrest i undervisningen, for hvem skal ellers sikre at den faglige fane holdes højt?
- Bør det ikke fremhæves at flere kvinder i forskning er en målsætning?
- Rygepolitik
Der var delte meninger om dels om der skal være en institut-rygepolitik, dels hvor vidtgående den i så fald skal være.
Ledelsen tog følgende bemærkninger med tilbage for at overveje, om den vil forelægge LSU et forslag til rygepolitik:
- Rygning på vores arealer, herunder altaner og i indgangspartier bør være forbudt, idet vi er et sundhedsvidenskabeligt fakultet
- Er det reelt muligt at sikre efterlevelsen af et rygeforbud, når vi har studerende, der bruger de samme arealer?
- Mangler der ikke at blive anvist områder til rygerne og skal de ikke gøres attraktive (f.eks. kunne de gøres overdækkede) – derved kunne det måske lykkes at flytte rygerne fra indgangspartierne?
- Er problemet stort – og kan det ikke bedre løses gennem dialog medarbejdere igennem – og hvis det svigter via henvendelse til lokale leder - end via en politik?
- Problemet skal ikke overlades til den enkelte medarbejder at løse
- Bør der ikke tages et initiativ på AU-niveau ift nogle af de drøftede forhold (forbud, anvisning af plads til rygerne)?
- Hvad er der planlagt for rygerne ifm byggeriet?
- LSU arbejdsgrupper
Der nedsattes et udvalg, der skal arbejde med en stresspolitik, som består af:
Thomas G. Jensen (formand), Anne Marie Bundsgaard, AMO-repræsentant (Majken Sand skulle være ved at finde en deltager), og et antal VIP (Steffen Junker foreslår deltagere til Thomas G. Jensen). Dagmar Kjær er sekretær for gruppen.
Der afholdes næste møde i LSU arbejdsgruppen vedr. Kompetenceudvikling 8. marts.
- Orientering fra HSU og FSU
På mødet blev bl.a. fordelt ubrugte kompetencefondsmidler og drøftet fusion af AU Library med Det kongelige Bibliotek (medarbejderne ved førstnævnte virksomhedsoverdrages).
- Eventuelt
På forespørgsel oplyste Thomas G. Jensen at der pt ikke er nyt ift om dyrestalden skal huse TNUs dyr i en overgangsperiode.
Ledelsen rykker igen for, at P-pladsen udenfor 1170-komplekset får streger, samt at gulvet i indgangspartiet repareres.