Referat af SU-møde 19. december 2016

Til stede: Tomas G. Jensen, Bettina W. Grumsen, Anne Marie Bundsgaard, Morten Schallburg Nielsen, Birgitte Mønster Christensen, Thomas Juhl Corydon, Bertha P. Beck Mortensen, Lene Holm, Claus Bülow Knudsen, Anne Flensborg, Esben Boel, Per Höllsberg, Steffen Junker, Emil Ernst.
Øvrige deltagere: Dagmar Kjær, HR ; Anni Mandrup Høeg (ref.).

 

  1. Godkendelse af dagsorden
    Godkendt
  2. Orientering om instituttets økonomi og drift v/institutlederen, herunder start på opsættelse af videoovervågning og planer om omplacering ved bevillingsophør (laboranter/bioanalytikere)
    Thomas G. Jensen redegjorde kort for, at instituttet i 2016 forventes at leve op til resultatkravet. Malurten i bægeret er, at der bruges for få midler på DR4 i forhold til budgettet.  De økonomiske udsigter for 2017-2019 er fortsat usikre pga byggeri.
    Stigningen i huslejeudgifterne på sigt har ført til spørgsmålet om instituttet behøver så mange m2. Thomas G. Jensen har fået til opgave at beskrive mulige scenarier for instituttets udvikling i aktivitet/medarbejdere og det tilhørende m2-behov.
    Det blev bemærket hertil, at det virker underligt at rejse den dagsorden uden tilsyneladende at anerkende, at vi allerede har fortættet og feks måttet inddrage bl.a. kaffestuer til kontorer. Hertil blev endvidere nævnt, at netop adgang til bedre fælles lokaler som f.eks. kaffestuer er et vigtigt element i planerne for at fremme det gode psykiske arbejdsmiljø.
    Thomas G. Jensen orienterede endvidere kort om, at den første videoovervågning nu etableres i studiesalen i 1131 og tages i brug for at udvide åbningstiden. Der reduceres pt ikke i de bemandede timer.
    Herefter fortalte han kort om, at det er instituttets politik at forsøge at omplacere ved bevillingsophør o. lign. Efterfølgende blev processen kort beskrevet og der var en drøftelse af om – og i så fald hvornår og hvor meget – medarbejdere skal orienteres om finansieringsproblemer i grupperne og den dertil knyttede risiko for omplacering. Generelt er ledelsen tilbageholdende hermed for ikke at skabe unødig bekymring. Der var delte meninger om, hvad der er bedst bl.a. fordi medarbejdere har forskellige præferencer i spørgsmålet.
  3. Orientering om psykisk APV handleplan og drøftelse af, hvilke initiativer LSU (sammen med AMO) skal tage for at realisere denne (f.eks. nedsættelse af arbejdsgrupper)
    Dagmar Kjær gennemgik den fastlagte handleplan, herunder følgende indsatsområder:
    ·        Forebyggelse af stress
    ·        God ledelse i dagligdagen
    ·        Anerkendelse og god omgangstone, både kollegialt og fra ledelsen
    ·        Styrke trygheden og trivslen i dyrestalden
    ·        Fokus på formidling af den økonomiske situation
    ·        Styrke det lokale miljø
    ·        Udarbejde klare mål for instituttet
    På hvert område er der planlagt et eller flere tiltag.
    Der var en drøftelse af flere af tiltagene, herunder sikring at MUS faktisk afholdes. Mens der er enighed om at der skal sikres MUS til alle bl.a. som led i indsatsen for anerkendelse og god omgangstone, er det hos nogle betænkelighed ved at begynde at registrere i AUHRA. Det må ikke være besværligt. På AMO-mødet blev der udtrykt samme bekymring.
    LSU skal konkret i gang med:
    ·        Udarbejde stresspolitik
    ·        Genoptage arbejdet med introforløb for alle (der har tidligere været en arbejdsgruppe)
    ·        Arbejde med tilbud om kompetenceudvikling for ledere (i regi af den nedsatte arbejdsgruppe)
  4. Drøftelse af hvordan vi får sat personalepolitikken ’i spil’ på instituttet
    Bertha Mortensen redgjorde for, hvordan man på FSU havde drøftet en række spørgsmål i relation til personalepolitikken i grupper for derefter at mødes i plenum til en fremlæggelse. Det blev aftalt, at LSU gør det samme på næste møde. Formandskabet sørger for på forhånd at sammensætte grupper og lave spørgsmål (inspireret af dem fra FSU). Forslag hertil er i øvrigt meget velkomne og kan sendes til Bertha.
  5. Evaluering lønforhandlinger (fortsat fra møde 9.5.2016)
    Drøftelsen var en fortsættelse fra mødet før sommer, hvor emnet delvist blev udskudt pga manglende talmateriale fra HR.
    Thomas G. Jensen indledte punkter med at bemærke, at årets lønforhandlingsrunde har været speciel. Pga økonomisk problemer udviste ledelsen maksimal tilbageholdenhed og der blev givet flere engangstillæg end varige tillæg. Næste år bliver det anderledes.
    B-siden udtrykte beklagelse over den økonomiske tilbageholdenhed, men var overvejende tilfredse med forhandlingsprocessen i øvrigt. Herunder blev HRs forarbejde fremhævet som værende væsentlig bedre end tidligere år.
    Herefter var der en længere drøftelse af det tilgængelige talmateriale. Flere fra B-siden udtrykte ønske om et bedre materiale fra ledelsen. Der var dog ikke enighed om hvad mere data skulle kunne bruges til eller om tilvejebringelsen var ledelsens forpligtigelse eller måtte løses ved udveksling mellem TR. Ledelsen og HR oplyste, at der ikke planlægges udarbejdet og forelagt flere data.
    Det blev kort drøftet, om der skal ændres i instituttets kriterier for tildeling af tillæg ifm lønforhandlingerne. Det blev aftalt, at B-siden drøfter dette på mail og evt. vender tilbage herom. Det taler imod at ændre kriterierne nu, at medarbejderne dermed ikke har haft mulighed for at arbejde på at forbedre sig ift kendte kriterier. Kriterierne blev lavet ifm 2014/2015-forhandlingerne af en nedsat LSU arbejdsgruppe og blev bekræftet igen ifm 2016-forhandlingerne.
  6. Input til evaluering af retningslinjerne for ansættelser på Health
    Det blev kort orienteret om evalueringsprocessen, herunder om at evalueringen er afgrænset til påvisning af uhensigtsmæssigheder i arbejdsgange og uklarheder i dokumenter, mens de mere principielle spørgsmål ikke tages op til fornyet drøftelse. LSUs medlemmer blev opfordret til at fremsende eksempler på sådanne til Anni Mandrup Høeg.
  7. Alkoholpolitik
    Drøftelsen var afgrænset til spørgsmålet om medarbejdere må gå tilbage efter arbejde efter at have drukket en/flere genstande til en reception eller lign.
    Et mindretal talte for en restriktiv formulering, da den ville give klarere retningslinjer for medarbejderne, ligesom der blev argumenteret for at mange arbejdsopgaver på instituttet ikke er forenelige med alkohol, herunder at der kan være risiko for ulykker med apparatur mv ved påvirkning af alkohol.
    Flertallet mente dog, at det dels vil give praktiske problemer (kan en medarbejder f.eks. så ikke respondere på en fryser-alarm?), dels at der bør være tillid til at medarbejdere kan udvise god dømmekraft.
    Det blev kort drøftet, hvorvidt misbrug af euforiserende stoffer skulle medtages i politikken, men da der er tale om en retningslinje for indtagelse af alkohol og ikke en misbrugspolitik, ligger en tilføjelse af euforiserende stoffer ikke lige for.
    Ledelsen udmelder herefter den vedtagne politik og den får virkning på et tidspunkt derefter.
  8. Status på arbejde i LSU arbejdsgruppe vedr. kompetenceudvikling
    Siden sidst har der været afholdt første runde kursus for laboranter/bioanalytikere. Det har været en stor succes med mange tilmeldte og stor tilfredshed med kurset. Der skal planlægges nyt kursustilbud i foråret + arrangement om samarbejde med ekstern oplægsholder. Plan for kompetenceudvikling for dyrepassere ligger stille pga tiltrædelse af ny leder, mens plan for kompetenceudvikling for sekretærer afventer en afklaring af fremtidens opgaver for sekretariatet på instituttet.
    Der arbejdes på AU på kursus i voksenpædagogik til TAP.
    Det blev kort drøftet forløbet med universitetsledelsens ønske om ophør med intensive engelskkurser i England. Der var utilfredshed fra B-siden hermed. Medarbejdere der havde tilsagn fra instituttet om støtte til kurset, kan i stedet tilmelde sig AUs ’Intensivt Engelskkursus i Danmark’.
    Det blev kort drøftet, at ansøgningsfristerne til TAP-kursusmidler kan være et problem, når kurser annonceres med kort varsel. Der blev hertil svaret at ansøgningsfrister er nødvendige af hensyn til at kunne foretage prioritering af ansøgninger, men at medarbejdere kan få tilsagn om betaling af kursus ’på forhånd’: Ofte kendes indhold/pris på kursus/fagligt arrangement før det udbydes, da der ofte er tale om tilbagevendende aktiviteter, og der kan så søges før.
  9. Orientering fra HSU og FSU
    Der har bl.a. været drøftet personalepolitikken og ansættelse af ny dekan, ligesom der er fastlagt årshjul for aktiviteterne.
  10. Eventuelt
    En række medarbejdere har problemer med deres adgangskort. De oplever ikke at kunne komme ind. Det oplyses på forespørgsel til Bygningsservice at det hænger sammen med en opdatering af systemet og problemerne vil høre op, men vore medarbejdere mistænker defekte kort, idet problemerne synes at ramme brugere med relativt nye kort.
    Der ventes en ny FAS TR valgt pr ½ eller 1/3. Frederik Dagnæs-Hansen har suppleantpladsen i LSU for den plads, der hidtil har været fyldt af en FAS TR.