Referat fra SU-møde 21. maj 2012

Thomas G. Jensen, Bettina W. Grumsen, Morten Schallburg Nielsen, Bertha P. Beck Mortensen, Thomas Juhl Corydon, Anne Marie Bundsgaard, Per Höllberg, Claus Bülow Knudsen, Ole Bækgaard Nielsen, Anne Flensborg, Zitta Glattrup Nygaard, Helle Christiansen, Helle Damkier, Steffen Junker, Peter Holm-Nielsen.
Øvrige deltagere: Birgitte Eriksen, HR; Anni Mandrup Høeg (ref.)     

DAGSORDEN:

  1. Præsentationsrunde i anledning af ændringer i SUs sammensætning
  2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer (formand er mødeleder)
  3. Fastlæggelse af forretningsorden (se udkast fra AU)
  4. Gensidige forventninger – medarbejdere og ledere – til samarbejdet
  5. Orientering om instituttets økonomi og drift v/institutlederen
  6. Status for VIP/TAP ratio harmonisering
  7. Revideret forslag fra det nedsatte underudvalg til Retningslinjer for ansættelse af TAP (bilag vedhæftes)
  8. Midler til efteruddannelse og forslag til retningslinje for TAP-kursusansøgninger (bilag vedhæftes)
  9. Orientering fra HSU og FSU
  10. Næste møde (forslag til mødeplan fremsendes inden mødet)
  11. Eventuelt

Ad 1
Intet til referat.

Ad 2
Dagsordenen godkendt. Steffen Junker valgt til ordstyrer.

Ad 3
LSU besluttede at anvende det forslag til forretningsorden for lokale samarbejdsudvalg, som AU har udarbejdet. Dog med den enkelte rettelse, at der på side tre sker en udskiftning, således at hvor der står ”dage” i stedet skal stå ”hverdage”.

Ad 4
Medarbejdersiden efterlyste en mere synlig ledelse og uddybede dette med et ønske om bedre information om bl.a. ledelsesbeslutninger.

Thomas G. Jensen redegjorde for sine overvejelser i relation hertil: Der skal fremadrettet ca. månedligt være institutmøder og parallelt hermed vil der blive udsendt nyhedsbreve. Herudover vil der være lokale møder; husmøder og VIP-møder. Der er intentionen at blive bedre til at informere. Der er dog samtidigt nogle dilemmaer at tage hensyn til bl.a. risikoen for at spamme instituttets medarbejdere.

Der arbejdes aktuelt på at udvide og forbedre informationen vha. info-skærme. Det planlægges at indkøbe et system der gør, at vi kan styre skærme i alle bygninger centralt.

Under punktet var der en drøftelse af forskellige forhold:

  • Der blev udtrykt bekymring for, hvorvidt lokale møder undergraver bestræbelser på at skabe sammenhørighed på tværs – samtidigt blev der også talt for behovet for at drøfte helt lokale emner i lokale fora.
  • Info-skærmenes funktionalitet blev drøftet og der blev udtrykt ønske om mere effektive skærme (det skal ikke tage lang tid at se nyhederne dvs der skal rulles mellem færre skærmbilleder) og skærme ønskes fortsat forbeholdt f.eks. orientering til studerende om undervisning mv.
  • Særskilt behov for lokal information om nye ansatte.
  • Opfordring til at bruge vores hjemmeside og medarbejderside mere til information.

Ad 5
Thomas G. Jensen redegjorde for instituttets økonomiske situation. Kvartalsregnskabet viser et underskud på 1 mio. Det er især udgifterne til TAP som overskrider budgettet. Der skal dog udvises nogen forsigtighed i at konkludere på hele året ud fra 3 måneder. Halvårsresultatet afventes, men det ligger helt fast, at det økonomiske råderum er begrænset. Herunder muligheden for at ansætte flere medarbejdere.

Der er ikke truffet en endelig beslutning, men Thomas G. Jensen overvejer at reducere i annuum nogle steder fra 2. halvår. Flere steder vil der formodentlig også skulle ske en yderligere reduktion i antallet af institutbetalte laborant/bioanalytiker-timer til VIP fremadrettet.

Der planlægges afholdt møde for laboranter og bioanalytikere i juni om harmoniseringen TAP/VIP ratio.

Der blev allerede i 2011 udarbejdet et 2012-budget, men der er siden arbejdet på en mere detaljeret version. Arbejdet omfatter både en gennemgang af ansattes finansiering af henholdsvis institutmidler og projektmidler, samt en fastlæggelse af budgetteringskonti og midler der skal afsættes på hver af disse poster.  Det har været meget forskelligt, hvor detaljerede budgetter de tidligere institutter har arbejdet med. Arbejdet er ikke så langt, at der er et detaljeret og opdateret budget at præsentere for SU. Der mangler f.eks. også at blive fastlagt et niveau for medfinansiering af servicekontrakter, evt. delvis tilbageførsel af overhead mv.

Budget 2013 bliver en ny type budget nemlig et såkaldt aktivitetsbaseret budget. Det betyder, at der bliver en tættere sammenhæng mellem aktiviteter og budget. Vi skal dog nok ikke forvente at budgetmodellen i starten vil medføre markante ændringer i resourcefordelingerne. Ledelsen fastholder en råderum, således den kan prioritere aktiviteter, selvom de ikke nødvendigvis er fuldt økonomisk bæredygtige i sig selv.

I forhold til drift, så er den vigtigste proces netop nu, udvælgelsen af arkitektfirma som vi skal arbejde videre med om nybygning og renovering. 6. juni afsløres vinderen af konkurrencen ved et arrangement, som alle medarbejder inviteres til. Projektet vil blive yderligere præsenteret på temadagen, hvor man håber det vindende arkitektfirma vil deltage udover Teknisk Forvaltning.

Under punktet var der en drøftelse af forskellige forhold:

  • Der blev efterspurgt en ensretning ikke kun af TAP/VIP ratio og annuum men også at undervisningsbyrde – TGJ svarede hertil, at undervisningsbyrden netop nu opgøres af Ole Sonne og at TGJ gerne ser nogenlunde ens vilkår
  • Der blev spurgt ind til, hvordan TAP der ikke er laboranter/bioanalytikere, tæller med i TAP/VIP ratio – TGJ svarede, at det indgår i sammenligningen af VIPs forhold, hvordan vilkårene er for f.eks. anvendelse af dyrestald mv.

Ad 6
Se referat af ovenstående punkt.

Ad 7
Siden første fremlæggelse i SU er der ændret mindre ting i udkastet (revideret udkast vedhæftes). Men væsentligt er der drøftet, hvorvidt der skal stå noget om uansøgte ændringer i arbejdssituation (f.eks. en omrokering til nye opgaver) eller afsked i udkastet. Underudvalget er enigt om, at dette emne skal have sin egen retningslinje.

Det blev drøftet, hvorvidt udkastet skal tilføjes noget om ændringer i løn ved ændrede arbejdsopgaver. Der var enighed om at udkastet dækker dette, idet det fremgår at ved stillingsændringer, som kunne have en indflydelse på lønmæssig indplacering, skal relevante parter inddrages (HR og TR).

Retningslinierne blev godkendt med det forbehold, at der først skal sikres ved fremsendelse til HR, at de overholder alle regler og aftaler på området.

Ad 8
Følgende rettelser blev aftalt:

  • Deadlines for ansøgninger skal kordineres med andre ansøgningsfrister (kompetencefond mv.)
  • Institutleder og ikke institutforum skal beslutte fordeling af midler
  • Udvalget på tre behandlere af ansøgningerne kan sammensættes således: Institutleder + viceinstitutledere

Forslaget blev godkendt med disse rettelser.

Ad 9
Der blev bl.a. refereret følgende:

  • Lokal løn forhandlingerne udskydes til efteråret
  • Generel udrulning af nyt MUS udskydes til 2013 i respekt for de mange andre forandringer, som organisationen arbejder med
  • Psykisk APV planlægges – trods kritik af nogle af spørgsmålene fra sidst vil de blive genbrugt for at gøre undersøgelserne sammenlignelige

Ad 10
Det udsendte udkast til mødeplan blev godkendt. Mødeplanen for resten af 2012 ser således ud:

Alle datoer kl. 11-13

Mandag 20. august
Mandag 29. oktober
Mandag d. 10. december

Ad 11
Bettina Grumsen orienterede om at laboranterne i Bartholinbygningen har samlet sig i én klub. Hun er fremover TR for alle laboranterne i bygningen.