Referat fra SU-møde 13. oktober 2011

Til stede: Bertha Mortensen, Anna-Marie Bundsgaard, Helle H. Damkier, Morten Skovgaard Jensen, Helle Høyer, Steffen Junker, Zitta Nygaard, Bettina Grumsen, Lisbeth Jensen, Helle Christiansen, Linda Edge Svendsen, Kamille Smidt Rasmussen, Morten Nielsen, Søren Nielsen, Thomas Corydon, Per Höllsberg, Birgitte Brock.

 

Fraværende: Christian Aalkjær.

 

Dagsorden:

  1. Valg af referent
  2. Godkendelse af dagsorden
  3. Aktuelle emner, herunder strategi, økonomi og information.
  4. Ansættelseskategorier.
  5. Arbejdsopgaver for SU, herunder på sigt udarbejdelse af politikker for: ansættelses/fastholdelse, sygepolitik – sygefraværssamtaler, MUS-samtaler, lønpolitik, personalepleje (kaffe/te, frugt, beklædning osv), jubilæer, rusmiddelpolitik.
  6. Næste møde.
  7. Evt.

 

Ad 1. TGJ blev valgt.

Ad 2. Godkendt.

Ad 3. Strategi: TGJs fremlagde de foreløbige tanker om en flad institutstruktur baseret på forskningsgrupper, institutforum, forskningsudvalg og viceinstitutledere. Hensigten er at arbejde hen imod et institut der fungerer som en enhed, med fastholdelse af de faglige miljøer som bl.a. danner  grundlag for den forskningsbaserede undervisning. Universitetets ønske om formulering af konkrete målsætninger blev fremlagt. TGJ efterlyser i den forbindelse konkrete forslag til nye initiativer til en slags ”ønskeliste”. Det kan være inden for alle de 4 områder: Forskning, undervisning, vidensudveksling og talentudvikling. TGJ ønsker at inddrage flest muligt i strategiprocesserne – så diskussionerne f.eks. ikke kun foregår blandt de personer der er udpeget til instituttets forskningsudvalg og institutforum og påtænker derfor møder med andre medarbejdergrupper på instituttet. Der blev udtrykt bekymring for IT administrationen, dvs hvorvidt servicen kan risikere både at blive dyrere og ringere.

 

Økonomi: Instituttets drift kører efter budgetterne for 2011, der er opdelt på de tidligere 6 institutter. Budgetlægning for 2012 er netop startet, og dette budget vil blive opdelt på sammen måde, hvilket teknisk set er en nødvendighed for at muliggøre at den harmonisering som TGJ lægger op til skal foregå over en årrække, vil kunne lade sig gøre. For 2011 er der 2 ekstraordinære puljer der skal bruges: En til strategi på 700.000 kr, og en til strategisk apparatur på 2.000.000 kr. Strategipuljen påtænkes bl.a. at blive brugt til ekstern konsulentbistand til strategiprocessen. Apparaturpuljen har afventet en udmelding om hvorvidt der kan dispenseres for de gældende afskrivningsregler for apparatur dyrere end 100.000 kr (hvilket indebærer at indkøb belaster regnskabet med 10% per år over en 10 års periode). TGJ kunne ikke melde ud vedr. den samlede ramme for 2012, idet diskussionerne med dekanatet ikke er afsluttede, men der er ikke umiddelbart udsigt til en forøgelse af rammen (og heller ikke en drastisk reduktion).

 

Information: Det kan være svært at navigere på en fornuftig måde med de informationer der gives på forskellige møder (og findes på diverse hjemmesider og i nyhedsbreve). Disse problemer vil afhjælpes når instituttet får flere administrative personer til rådighed til institut-relateret arbejde, og når vi får etableret en permanent hjemmeside.

 

Ad 4: Morten Nielsen fremlagde de problemer som loftet for antallet af midlertidige ansættelser i umiddelbar forlængelse af hinanden giver for en række løst ansatte forskere.Det blev oplyst at hovedområderne ikke benytter samme praksis på dette område. Problemstillingen vil blive diskuteret i andre fora herunder fakultetets SU og ligeledes i fakultetsledelsen.

 

Ad 5: Det blev besluttet at nedsætte et ad hoc udvalg til formulering af instituttets politik for ansættelse/fastholdelse. Medlemmer af udvalget: Anne Marie Bundsgaard, Anette Thomsen, Søren Nielsen, Bettina Grumsen, TGJ. Ad hoc udvalget vil fremlægge forslag på næste SU.

 

Ad 6:  Næste møde 23. januar kl. 11.15-13.15. Biblioteket, Bartholin bygningens 6 etage, er reserveret.

 

Ad 7: Intet at berette.

 

 

 

 

Thomas G. Jensen