Virusforsker hædres for sin forskning i immunforsvaret

Lektor David Olagnier fra Aarhus Universitet udforsker det medfødte immunforsvars evne til at håndtere kræft og virusinfektioner i håbet om at kurere uhelbredeligt syge patienter. Nu får han en ICIS-Regeneron New Investigator Award for Excellence for sin indsats.

David Olagnier fra Institut for Biomedicin
David Olagnier modtager prisen på det 10. årsmøde i The International Cytokine and Interferon Society, som afholdes på Hawaii i slutningen af september. Med prisen følger 5.000 US-dollars. Foto: Simon Fischel, AU Health

De seneste ti år har lektor David Olagnier fra Institut for Biomedicin gjort sig internationalt bemærket med sin forskning i viral immunologi. Han bruger bl.a. genmodificeret virus, en onkolytisk virus, der fungerer som et ’præcisionsmissil’, til at bekæmpe – og allerhelst dræbe – multiresistente kræftceller.

David Olagnier får dette års ICIS-Regeneron New Investigator Award for Excellence som anerkendelse af de ekstraordinære bidrag, han har tilført den internationale forskning i interferoner – den gruppe af forskellige opløselige faktorer, der virker som signalstoffer mellem celler, og som forøger kroppens modstandsdygtighed mod virusinfektioner.

Kontakt

Lektor og ph.d. David Olagnier
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mail: olagnier@biomed.au.dk