Nyhedsbrev nr. 26

Kære alle - Hermed sidste nyt – her inden påskeferien.

Foto: J. Reis

Siden sidste nyhedsbrev (fra 7. februar) er der sket en del:

  • AUs bestyrelse har besluttet at ansætte Brian Bech Nielsen som ny rektor. Han er fysiker, og har erfaringer både som institutleder og som dekan.
  • Vi har fået resultaterne af den psykiske APV, og instituttets kontaktgruppe er i fuld gang med at analysere materialet. Undertegnedes kommentarer til undersøgelsen kan ses her: biomed.medarbejdere.au.dk/aktuelt/nyhed/artikel/fra-thomas-g-jensen-vedr-apven-paa-biomedicin/
  • Institutmøde den 1/3.
  • Åbning af det ny EMBL center Dandrite den 5/3.
  • Møde for senior VIPerne den 14/3 hvor der bl.a. var besøg af prodekanerne for talent og forskning
  • Husmøde på anatomi den 15/3.
  • Det er offentliggjort, at Søren Moestrup får Novo-Nordisk prisen, og dette fejres den 9. april, kl 14, i det store søauditorium. Alle er velkomne, men husk tilmelding her: https://auws.au.dk/Novopris_2013
  • Den foreløbige opgørelse af vores økonomi for 2012 viser et mindre underskud end forventet, nemlig knapt 1 mio kr.
  • Vi har valgt et nyt institutforum med flg. medlemmer: Jørgen Andreasen, Anne Flensborg, Annette Gudmann Hansen, Inger B. Kristoffersen, Anette Thomsen, Benedicte Vestergaard, Birgitte Mønster Christensen, Jane Hvarregaard Christensen, Ole Bækgaard Nielsen, Steen Vang Petersen, Marina Romero-Ramos, Steffen Thiel, Vibeke Bjerg Pedersen.

Desuden kan jeg også berette følgende:

Sikkerhed
Vi har haft en række episoder med ubudne gæster i dels Bartholin Bygningen og dels på Biokemi. Ved kontakt med ubudne gæster er det i første omgang vigtigt, at man ikke udsætter sig selv for nogen risiko. Hvis personerne ikke forlader bygningen, når de bedes om det, kontaktes politiet på 112. Man skal ikke selv forsøge at føre personerne ud af bygningen. Hvis man observerer ubudne gæster kan det nærmeste sekretariat kontaktes med henblik på at udsende en advarselsmail til alle i bygningen. Vi er i løbende kontakt med Teknisk Afdeling for at forbedre sikkerheden i alle vores bygninger.

Procedurer for TAP ansættelse
Vores lokale SU har udarbejdet retningslinjer for ansættelse af TAP. Retningslinjerne skal bl.a. sikre, at der ikke et sted på instituttet sker nyansættelse samtidig med at der andre steder er ledighedstruede medarbejdere med de samme kompetencer. Alle forløb i forhold til ansættelser indledes med orientering af institutlederen. Retningslinierne mangler lige de sidste tilrettelser før de lægges på hjemmesiden.

Byggeri
Forslaget om at forlænge perioden for vore store byggeprojekter, så man først opfører den ny bygning og bagefter renoverer Bartholin og Anatomi, skal behandles i universitets bestyrelse den 24/4.

Flotte priser til instituttet

Stort tillykke til dem!

Referater fra ledergruppen

- der mødes hver mandag, lægges nu på instituttets hjemmeside: biomed.medarbejdere.au.dk/udvalg-og-moedereferater/ledelsen-referater/

 

Ny Nature artikel
Jesper Vuust Møller har været med til at publicere artiklen: The sarcolipin-bound calcium pump stabilizes calcium sites exposed to the cytoplasm. Anne-Marie L. Winther, Maike Bublitz, Jesper L. Karlsen, Jesper V. Møller, John B. Hansen, Poul Nissen & Morten J. Buch-Pedersen. Nature 495, 265–269 (14 March 2013).

Artiklen handler om strukturen af Calcium-ATPasen i det sarkoplasmatiske retikulum (SERCA). Tillykke til Jesper.

Fælles kalender systemer
Alle på instituttet opfordres til at benytte elektronisk kalender (feks Outlook eller et program der er kompatibelt hermed) idet dette gør det enormt eget nemmere at arrangere møder.

Arrangementer i den kommende tid

  • 4/4 Bartholin husmøde
  • 5/4 Tiltrædelsesforelæsning af Thomas Vorup Jensen (kl. 14 i Store Anatomisk Auditorium). Thomas vil holde forelæsningen: Den Interdisciplinære Fordring i Immunologi
  • 9/4 Fejring af Søren Moestrup (i Sø-auditoriet, kl. 14)
  • 18/4 Fysiologi/biofysik husmøde
  • 2/5 institutmøde
  • 2/5 VIP møde om undervisning (med prodekan og studieleder)
  • 7/6 Sommerfest

 

AU Ideas
Igen i år er det muligt at søge forskningsfonden for projektstøtte (op til ½ mio kr) og støtte til pilotcentre (op til 7,5 mio kr). Deadline 28. maj. Se her: http://auff.au.dk

Årets DHL stafet
Arrangementet foregår i Aarhus den 22. august.  Tilmeldingsfristen er 4. april kl. 24.00. Læs mere og tilmeld dit hold her: www.au.dk/dhl

Nyt fra PhD skolen
AU er part i en række internationale ph.d.- programmer, der indebærer indskrivning på AU med et stipendium fra programmet, men ikke samtidig ansættelse som ph.d.-stipendiat. Aktuelle eksempler er Science without Borders og Erasmus Mundus Aktion 2. For at kunne tage mod ph.d.-studerende fra disse programmer har ph.d.-skolen udvidet rammerne for fuld finansiering med en tredje mulighed:

  1. Ekstern lønansættelse på sædvanlige vilkår med henblik på ph.d.-studium
  2. Intern AU-lønansættelse på sædvanlige vilkår, dvs. som ph.d.-stipendiat
  3. Internationalt stipendium med henblik på ph.d.-studium suppleret med ansættelse i 10-15 timer ?om ugen efter AC-overenskomstens bilag 5b

Ansættelsen finansieres af den ansættende enhed (dvs oftest forskergruppen). Hertil kommer studieafgift for de tre år. Den supplerende ansættelse på min. 10 timer om ugen sikrer den studerende en rimelig samlet indtægt, dagpenge under sygdom og barsel, feriepenge, forsikringsdækning og det krævede rådighedsbeløb for fortsat opholdstilladelse som studerende. De maks. 15 timer om ugen er loftet for udenlandske studerendes erhvervsarbejde.

Formidling på hjemmesiden og ændrede ansøgningsvejledninger er under udarbejdelse. Indtil da bedes man venligst kontakte Tanja Hansen (th@sun.au.dk) eller Julie Kolding Olsen (jkolsen@sun.au.dk) i HE Forskning og Talent for flere detaljer, hvis man ønsker at benytte sig af muligheden.

Science without Borders og 3 Erasmus Mundus Aktion 2-programmer udbyder stipendier til fulde ph.d.- forløb på AU til studerende henholdsvis fra Brasilien (deadline 31/5) og fra Vestbalkan, Mellemøsten og Sydafrika. Derudover udbyder begge programmer stipendier til studie- og forskningsophold (staff/postdoc). Mere information om Science without Borders kan fås på swbdenmark.dk eller ved henvendelse til Tanja Hansen (th@sun.au.dk), der også kan informere om mulighederne under Erasmus Mundus Aktion 2.

Mh Thomas

Oops, an error occurred! Code: 20240519082932b2f809f4