Om nybyggeri og renovering

Institut for Biomedicin er i gang med at udvide og modernisere faciliteterne for fremtidens biomedicinske forskning. En ny bygning er ved at blive opført i Universitetsparken på hjørnet af Vennelyst Boulevard og Høegh-Guldbergs Gade. Bygningen kommer til at bestå af 8.300 m2 laboratoriebygning over jorden fordelt på fire etager og ca. 4.000 m2 underjordiske anlæg. Den skal rumme nye, avancerede laboratorier, dyrestalde, kontorer og fællesområder for ca. 300 medarbejdere. Bygningen opføres som to parallelle forskudte længer og følger Universitetsparkens karakteristiske Bauhaus-miljø. Den bliver opkaldt efter Nobelprismodtager Jens Christian Skou. 

Derudover bliver 14.400 m2 af instituttets eksisterende forsknings- og undervisningsfaciliteter renoveret og moderniseret. Bartholin-bygningen får bl.a. et nyt, markant glasparti ud mod parken, og samtidig renoveres anatomi-komplekset. Renoveringen forventes færdig i 2019. Anatomi-komplekset omdøbes samtidig til Einarson-bygningen efter Lárus Einarson, der var den første professor på Anatomisk Institut.

Bag projektet står Aarhus Universitet og Bygningsstyrelsen med et samlet budget på ca. 850 millioner kroner.  Projektet er et led i statens investeringsplan for modernisering af universiteternes laboratorier og samtidig en udmøntning af Aarhus Universitets vision om at styrke de sundhedsvidenskabelige forskningsmiljøer.

Projektet er udformet af Cubo Arkitekter A/S (totalrådgiver) samt Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S FRI og Thing & Wainø Landskabsarkitekter.

9651 / i30